CARA CLAIR

10,55 35,08  Cena vključuje DDV, poštnina ni vključena

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Parameter Merska enota Min. Maks.
Vlažnost % 8,5
Ekstrakt (suha osnova) % 78
Barva pivine EBC(Lov.) 9 (3,94)
Skupna vsebnost beljakovin % 11,5
pH 6,0

 

Lastnosti
Najsvetlejši belgijski karamelni slad, proizveden po posebnem postopku sladenja.

Značilnosti
Château Cara Clair je vrsta belgijskega karamelnega slada. Okrepi konsistenco piva in njegovo gladkost, spodbuja nastajanje in zadrževanje pene. Ta slad se imenuje tudi slad Dextrin in je najpogostejše naravno sredstvo, ki izboljšuje zadrževanje pene, predvsem zaradi svojih dekstrinov in drugih kompleksnih beljakovin. Ustvari mehke okuse piškotov v aromi piva.

Uporaba
Pilsner Lager, pivo z manj alkohola, svetlo pivo, Bock pivo. Do 30% mešanice.

Skladiščenje in rok uporabnosti
Slad shranjujte v čistem, hladnem (< 22 °C),suhem (< 35 RH %) in okolju brez škodljivcev. Če upoštevate te pogoje, priporočamo, da vse zrnate izdelke uporabite v 24 mesecih od datuma proizvodnje, vse mlete izdelke pa v roku 3 mesecev. Nepravilno shranjeno lahko izgubi svežino in okus.

Embalaža
V razsutem stanju; V razsutem stanju v vreči; Vrečke (25 kg, 50 kg); Velike vrečke (400 – 1.400 kg) Vse vrste embalaže – v 20’ ali 40’ zabojnikih za izvoz.

POMEMBNO
Vsi naši sladi so 100 % sledljivi z ječmenovega polja skozi  vse faze procesa do dobave in ob upoštevanju Direktive ES/178/2002 Evropskega Sveta o zahtevah po sledljivosti.
Vsi naši sladi se proizvajajo po tradicionalnem postopku v več kot 9 dneh, kar zagotavlja zanesljivo predelavo zrn in resnično vrhunsko kakovost slada.
Noben naš slad ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, kot je to določeno v Evropski direktivi 2001/18/ES, kar pomeni, da so vsi naši sladi BREZ GSO.
Vsi naši sladi so izdelani v skladu z mednarodno sprejetimi zahtevami HACCP (Hazard Analyses of Critical Control Points), ki so trenutno v veljavi, in sistemom vodenja varnosti živil ISO 22000.
Vsi naši sladi so v skladu z evropskimi in mednarodnimi predpisi glede največjih dovoljenih ostankih pesticidov, herbicidov, fungicidov, insekticidov, pa tudi sledi mikotoksinov in nitrozaminov.
Vse naše slade prevažajo samo prevozniki s certifikatom GMP.
Rezultate analize sladov smo posredovali neposredno na naši spletni strani www.castlemalting.com, kjer si jo lahko ogledate in natisnete.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Pakiranje

25 kg, 5 kg