CHÂTEAU BISCUIT

10,31 34,47  Cena vključuje DDV, poštnina ni vključena

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Parameter Merska enota Min. Maks.
Vlažnost % 4,5
Ekstrakt (suha osnova) % 77,0
Barva pivine EBC(Lov.) 45,0 (17,4) 55,0 (21,2)

 

Lastnosti
Edinstven in zelo poseben belgijski slad. Rahlo posušen in rahlo razgret na temperaturi do 160 °C.

Značilnosti
Slad Château Biscuit® daje pivu zelo izrazit »zapečen« zaključek. Daje aromo in okus toplega kruha in piškotov. Spodbuja svetlo do srednje močno rjavo barvo. Ta slad se uporablja za izboljšanje zapečenega okusa in aroma, ki sta značilna za svetla piva in za ležake, ki dajejo subtilne lastnosti črnega in čokoladnega slada. Brez encimov. Potrebno ga je pretlačiti s sladom, ki ima presežek diastatične moči.

Uporaba
Vsa posebna piva in tudi angleška svetla piva, rjava piva in porterji. Do 25% mešanice.

Skladiščenje in rok uporabnosti
Slad shranjujte v čistem, hladnem (< 22 °C) in suhem (< 35 RH %) okolju . Če upoštevate te pogoje, priporočamo, da vse zrnate izdelke uporabite v 24 mesecih od datuma proizvodnje, vse mlete izdelke pa v roku 3 mesecev.

Embalaža
V razsutem stanju; V razsutem stanju v vreči; Vrečke (25 kg, 50 kg); Velike vrečke (400 – 1250 kg) Vse vrste embalaže – v 20’ ali 40’ zabojnikih za izvoz.

POMEMBNO
Vsi naši sladi so 100 % sledljivi z ječmenovega polja skozi  vse faze procesa do dobave in ob upoštevanju Direktive ES/178/2002 Evropskega Sveta o zahtevah po sledljivosti.
Vsi naši sladi se proizvajajo po tradicionalnem postopku v več kot 9 dneh, kar zagotavlja zanesljivo predelavo zrn in resnično vrhunsko kakovost slada.
Noben naš slad ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, kot je to določeno v Evropski direktivi 2001/18/ES, kar pomeni, da so vsi naši sladi BREZ GSO.
Vsi naši sladi so izdelani v skladu z mednarodno sprejetimi zahtevami HACCP (Hazard Analyses of Critical Control Points), ki so trenutno v veljavi, in sistemom vodenja varnosti živil ISO 22000.
Vsi naši sladi so v skladu z evropskimi in mednarodnimi predpisi glede največjih dovoljenih ostankih pesticidov, herbicidov, fungicidov, insekticidov, pa tudi sledi mikotoksinov in nitrozaminov.
Vse naše slade prevažajo samo prevozniki s certifikatom GMP.
Rezultate analize sladov smo posredovali neposredno na naši spletni strani www.castlemalting.com, kjer si jo lahko ogledate in natisnete.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Pakiranje

25 kg, 5 kg