Opis
Parameter | Merska enota | Min. | Maks. |
Vlažnost | % | 4,5 | |
Ekstrakt (suha osnova) | % | 77,0 | |
Barva pivine | EBC(Lov.) | 220 (83,1) | 280 (105,6) |
Lastnosti
Belgijski kavni lahki slad. Sušen pri temperaturi do 200°C.
Značilnosti
Slad Château Café Light® daje pivu suh in blag okus in aromo kave. Vsakemu rjavemu ali jantarjevemu pivu doda gladek občutek v ustih in kompleksnost. Prinaša sladek priokus. Okrepi barvo piva.
Uporaba
Temna piva in piva jantarjeve barve. Do 10% mešanice.
Skladiščenje in rok uporabnosti
Slad shranjujte v čistem, hladnem (< 22 °C) in suhem (< 35 RH %) okolju . Če upoštevate te pogoje, priporočamo, da vse zrnate izdelke uporabite v 24 mesecih od datuma proizvodnje, vse mlete izdelke pa v roku 3 mesecev.
Embalaža
V razsutem stanju; V razsutem stanju v vreči; Vrečke (25 kg, 50 kg); Velike vrečke (400 – 1250 kg) Vse vrste embalaže – v 20’ ali 40’ zabojnikih za izvoz.
POMEMBNO
Vsi naši sladi so 100 % sledljivi z ječmenovega polja skozi vse faze procesa do dobave in ob upoštevanju Direktive ES/178/2002 Evropskega Sveta o zahtevah po sledljivosti.
Vsi naši sladi se proizvajajo po tradicionalnem postopku v več kot 9 dneh, kar zagotavlja zanesljivo predelavo zrn in resnično vrhunsko kakovost slada.
Noben naš slad ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, kot je to določeno v Evropski direktivi 2001/18/ES, kar pomeni, da so vsi naši sladi BREZ GSO.
Vsi naši sladi so izdelani v skladu z mednarodno sprejetimi zahtevami HACCP (Hazard Analyses of Critical Control Points), ki so trenutno v veljavi, in sistemom vodenja varnosti živil ISO 22000.
Vsi naši sladi so v skladu z evropskimi in mednarodnimi predpisi glede največjih dovoljenih ostankih pesticidov, herbicidov, fungicidov, insekticidov, pa tudi sledi mikotoksinov in nitrozaminov.
Vse naše slade prevažajo samo prevozniki s certifikatom GMP.
Rezultate analize sladov smo posredovali neposredno na naši spletni strani www.castlemalting.com, kjer si jo lahko ogledate in natisnete.