MALT CHÂTEAU BUCKWHEAT NATURE

21,59 72,04  Cena vključuje DDV, poštnina ni vključena

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Parameter Merska enota Min. Maks.
Vlažnost % 5,0
Ekstrakt (suha osnova) % 66
Barva pivine EBC(Lov.) 4,0 (2,1) 15,0 (6,2)
Skupna vsebnost beljakovin % 11,0

 

Lastnosti
Slad Château Buckwheat Nature je slajen iz ajde, nepravega žita* in se uporablja za proizvodnjo organskega piva brez glutena. Slad Château Buckwheat Nature lahko vsebuje sledi drugih slednih žitaric, ki vsebujejo gluten. *Neprava žita so širokolistne rastline (ne-trave), ki se uporabljajo skoraj na enak način kot žita (prava žita so trave). Njihovo seme lahko zmeljemo v moko in načeloma uporabimo kot žito. Primeri nepravih žit so amarant, kvinoja in ajda.

Značilnosti
Château Buckwheat Nature se uporablja pri proizvodnji organskega piva brez glutena. Vašemu pivu doda poseben oreškast in sladni okus. Uporablja se lahko tudi v posebnih pivih, da ustvati bogat in globok ton. Opomba! Ajdov slad nima diastatične moči.

Uporaba
Katera koli vrsta organskega piva brez glutena. Do 40% mešanice.

Skladiščenje in rok uporabnosti
Slad shranjujte v čistem, hladnem (< 22 °C),suhem (< 35 RH %) in okolju brez škodljivcev. Če upoštevate te pogoje, priporočamo, da vse zrnate izdelke uporabite v 24 mesecih od datuma proizvodnje, vse mlete izdelke pa v roku 3 mesecev. Nepravilno shranjen slad lahko izgubi svežino in okus.

Embalaža
Vrečke (25 kg, 50 kg); velike vrečke (400-1.400 kg). Vse vrste embalaže – v 20’ ali 40’ zabojnikih za izvoz.

POMEMBNO
Vsi naši sladi so 100 % sledljivi z ječmenovega polja skozi  vse faze procesa do dobave in ob upoštevanju Direktive ES/178/2002 Evropskega Sveta o zahtevah po sledljivosti.
Vsi naši sladi se proizvajajo po tradicionalnem postopku v več kot 9 dneh, kar zagotavlja zanesljivo predelavo zrn in resnično vrhunsko kakovost slada.
Noben naš slad ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, kot je to določeno v Evropski direktivi 2001/18/ES, kar pomeni, da so vsi naši sladi BREZ GSO.
Vsi naši sladi so izdelani v skladu z mednarodno sprejetimi zahtevami HACCP (Hazard Analyses of Critical Control Points), ki so trenutno v veljavi, in sistemom vodenja varnosti živil ISO 22000.
Vsi naši sladi so v skladu z evropskimi in mednarodnimi predpisi glede največjih dovoljenih ostankih pesticidov, herbicidov, fungicidov, insekticidov, pa tudi sledi mikotoksinov in nitrozaminov.
Vse naše slade prevažajo samo prevozniki s certifikatom GMP.
Rezultate analize sladov smo posredovali neposredno na naši spletni strani www.castlemalting.com, kjer si jo lahko ogledate in natisnete.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Pakiranje

25 kg, 5 kg