MELANO LIGHT

9,21 30,81  Cena vključuje DDV, poštnina ni vključena

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Parameter Merska enota Min. Maks.
Vlažnost % 4,5
Ekstrakt (suha osnova) % 78,0
Barva pivine EBC(Lov.) 36,0 (14,1) 44,0 (17,1)
pH 6,0

 

Lastnosti
Belgijski slad Melanoidin (Melano). Poseben postopek kalitve. Sušen na poseben način pri temperaturi do 130 °C. Slad Château Melano Light se suši počasi, ko se temperatura dvigne, kar omogoča, da se melanoidini tvorijo kot del procesa sušenja.

Značilnosti
Zelo aromatičen, z intenzivnim sladnim okusom. Daje polnost in celovitost pivske barve, izboljša stabilnost okusa in spodbuja rdečo barvo vašega piva. Daje pivu polnejši videz. Za posebnost je bila opisana kot »turbo München«.

Uporaba
Jantarjeva in temna piva, škotske vrste in rdeče obarvana piva, kot so škotski ale, jantarjev ale, rdeči ale in irski ale. Do 20% mešanice.

Skladiščenje in rok uporabnosti
Slad shranjujte v čistem, hladnem (< 22 °C) in suhem (< 35 RH %) okolju . Če upoštevate te pogoje, priporočamo, da vse zrnate izdelke uporabite v 18 – 24 mesecih od datuma proizvodnje, vse mlete izdelke pa v roku 3 mesecev.

Embalaža
V razsutem stanju; V razsutem stanju v vreči; Vrečke (25 kg, 50 kg); Velike vrečke (400 – 1250 kg) Vse vrste embalaže – v 20’ ali 40’ zabojnikih za izvoz.

POMEMBNO
Vsi naši sladi so 100 % sledljivi z ječmenovega polja skozi  vse faze procesa do dobave in ob upoštevanju Direktive ES/178/2002 Evropskega Sveta o zahtevah po sledljivosti.
Vsi naši sladi se proizvajajo po tradicionalnem postopku v več kot 9 dneh, kar zagotavlja zanesljivo predelavo zrn in resnično vrhunsko kakovost slada.
Noben naš slad ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, kot je to določeno v Evropski direktivi 2001/18/ES, kar pomeni, da so vsi naši sladi BREZ GSO.
Vsi naši sladi so izdelani v skladu z mednarodno sprejetimi zahtevami HACCP (Hazard Analyses of Critical Control Points), ki so trenutno v veljavi, in sistemom vodenja varnosti živil ISO 22000.
Vsi naši sladi so v skladu z evropskimi in mednarodnimi predpisi glede največjih dovoljenih ostankih pesticidov, herbicidov, fungicidov, insekticidov, pa tudi sledi mikotoksinov in nitrozaminov.
Vse naše slade prevažajo samo prevozniki s certifikatom GMP.
Rezultate analize sladov smo posredovali neposredno na naši spletni strani www.castlemalting.com, kjer si jo lahko ogledate in natisnete.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Pakiranje

25 kg, 5 kg