Opis
Parameter | Merska enota | Min. | Maks. |
Vlažnost | % | 5,0 | |
Ekstrakt (suha osnova) | % | 83,0 | |
Barva pivine | EBC(Lov.) | 21,0 (8,4) | 28,0 (11,1) |
Skupna vsebnost beljakovin | % | 14,0 | |
Viskoznost | cp | 1,85 |
Lastnosti
Zelo poseben belgijski pšenični slad münchenske vrste. Sušen pri temperaturi do 100-105°C.
Značilnosti
Ni posebej temne barve, a bogatejšega okusa kot standardni pšenični slad. Imeli boste tanjše, bolj peneče pivo z značilno pivsko aromo.
Uporaba
Temni pšenični pivski stili, Weizenbock, Stout ali v manjših razmerjih za dodajanje bistva drugim temnim pivom. Do 30% mešanice.
Skladiščenje in rok uporabnosti
Slad shranjujte v čistem, hladnem (< 22 °C) in suhem (< 35 RH %) okolju . Če upoštevate te pogoje, priporočamo, da vse zrnate izdelke uporabite v 24 mesecih od datuma proizvodnje, vse mlete izdelke pa v roku 3 mesecev.
Embalaža
V razsutem stanju; V razsutem stanju v vreči; Vrečke (25 kg, 50 kg); Velike vrečke (400 – 1250 kg) Vse vrste embalaže – v 20’ ali 40’ zabojnikih za izvoz.
POMEMBNO
Vsi naši sladi so 100 % sledljivi z ječmenovega polja skozi vse faze procesa do dobave in ob upoštevanju Direktive ES/178/2002 Evropskega Sveta o zahtevah po sledljivosti.
Vsi naši sladi se proizvajajo po tradicionalnem postopku v več kot 9 dneh, kar zagotavlja zanesljivo predelavo zrn in resnično vrhunsko kakovost slada.
Noben naš slad ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, kot je to določeno v Evropski direktivi 2001/18/ES, kar pomeni, da so vsi naši sladi BREZ GSO.
Vsi naši sladi so izdelani v skladu z mednarodno sprejetimi zahtevami HACCP (Hazard Analyses of Critical Control Points), ki so trenutno v veljavi, in sistemom vodenja varnosti živil ISO 22000.
Vsi naši sladi so v skladu z evropskimi in mednarodnimi predpisi glede največjih dovoljenih ostankih pesticidov, herbicidov, fungicidov, insekticidov, pa tudi sledi mikotoksinov in nitrozaminov.
Vse naše slade prevažajo samo prevozniki s certifikatom GMP.
Rezultate analize sladov smo posredovali neposredno na naši spletni strani www.castlemalting.com, kjer si jo lahko ogledate in natisnete.