Opis
Parameter | Merska enota | Min. | Maks. |
Vlažnost | % | 4,5 | |
Ekstrakt (suha osnova) | % | 80,0 | |
Razlika v ekstraktu fino-grobo | % | 1,0 | 2,5 |
Barva pivine | EBC(Lov.) | 7,0 (3,2) | 10,0 (4,3) |
Skupna vsebnost beljakovin | % | 11,5 | |
Topne beljakovine | % | 4,0 | 4,6 |
Kolbahov indeks | % | 38,0 | 45,0 |
Viskoznost | cp | 1,6 | |
Moč diastaze | WK | 250 | |
Krhkost | % | 80,0 | |
NDMA | ppb | 2,5 | |
Filtracija | Normalna |
Lastnosti
Belgijski osnovni slad, svetle barve. Sušen pri temperaturi 90-95°C.
Značilnosti
Običajno se uporablja kot osnovni slad ali v kombinaciji s sladom Pilsen 2RS za zagotovitev bogatejšega okusa slada in dodatne barve. Ker ima močnejšo barvo, lahko ta slad doda zlati odtenek pivu. Uporablja se z močnim kvasom za proizvodnjo piv jantarjeve barve z grenkim okusom. Château Pale Ale slad se suši dlje in se ponavadi lažje spreminja, kar daje bolj izrazit okus kot slad Pilsen 2RS. Encimska aktivnost Château Pale Ale sladu je zadostna, če se uporablja z velikimi deležem neenzimskih posebnih sladov.
Uporaba
Za svetla in grenka piva, za piva podobna tradicionalnim angleškim. Do 80 % mešanice.
Skladiščenje in rok uporabnosti
Slad shranjujte v čistem, hladnem (< 22 °C) in suhem (< 35 RH %) okolju . Če upoštevate te pogoje, priporočamo, da vse zrnate izdelke uporabite v 24 mesecih od datuma proizvodnje, vse mlete izdelke pa v roku 3 mesecev.
Embalaža
V razsutem stanju; V razsutem stanju v vreči; Vrečke (25 kg, 50 kg); Velike vrečke (400 – 1250 kg) Vse vrste embalaže – v 20’ ali 40’ zabojnikih za izvoz.
POMEMBNO
Vsi naši sladi so 100 % sledljivi z ječmenovega polja skozi vse faze procesa do dobave in ob upoštevanju Direktive ES/178/2002 Evropskega Sveta o zahtevah po sledljivosti.
Vsi naši sladi se proizvajajo po tradicionalnem postopku v več kot 9 dneh, kar zagotavlja zanesljivo predelavo zrn in resnično vrhunsko kakovost slada.
Noben naš slad ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, kot je to določeno v Evropski direktivi 2001/18/ES, kar pomeni, da so vsi naši sladi BREZ GSO.
Vsi naši sladi so izdelani v skladu z mednarodno sprejetimi zahtevami HACCP (Hazard Analyses of Critical Control Points), ki so trenutno v veljavi, in sistemom vodenja varnosti živil ISO 22000.
Vsi naši sladi so v skladu z evropskimi in mednarodnimi predpisi glede največjih dovoljenih ostankih pesticidov, herbicidov, fungicidov, insekticidov, pa tudi sledi mikotoksinov in nitrozaminov.
Vse naše slade prevažajo samo prevozniki s certifikatom GMP.
Rezultate analize sladov smo posredovali neposredno na naši spletni strani www.castlemalting.com, kjer si jo lahko ogledate in natisnete.