Opis
Parameter | Merska enota | Min. | Maks. |
Vlažnost | % | 4,5 | |
Ekstrakt (suha osnova) | % | 81,0 | |
Razlika v ekstraktu fino-grobo | % | 1,5 | 2,5 |
Barva pivine | EBC(Lov.) | 3,5 (1,9) | |
Poobarvanost | EBC(Lov.) | 6 (2,8) | |
Skupna vsebnost beljakovin | % | 11,5 | |
Topne beljakovine | % | 3,5 | 4,4 |
Kolbahov indeks | % | 35,0 | 45,0 |
Viskoznost | cp | 1,6 | |
beta-glukani | mg/l | 220 | |
pH | 5,6 | 6,0 | |
Moč diastaze | WK | 250 | |
Krhkost | % | 80,0 | |
Prosojnost (cela zrna) | % | 2,5 | |
PDMS | 5,0 | ||
Filtracija | Normalna | ||
Pretvorba škroba v sladkor | Minute | 15 | |
Čistota pivine | Čisto | ||
Kalibracija: – nad 2,5 mm | % | 90,0 | |
Kalibracija: – zavrnjena | % | 2,0 |
Lastnosti
Najsvetlejši belgijski slad. Pridelan iz najboljših dveh evropskih sort spomladanskega pivovarskega ječmena. Sušen pri temperaturi 80 do 85 °C.
Značilnosti
Nežno obarvan slad je dobro prilagojen in popolnoma primeren za enostopenjski poparek ali za drozganje izvlečka. Naš slad Château Pilsen ima močan, sladek sladni okus in ima dovolj encimske moči, da se lahko uporablja kot osnovni slad.
Uporaba
Za vse vrste piva. Lahko se uporablja do 100% za svetlo pivo (Pilsner, Lager) ali kot del mešanice za ostala piva.
Skladiščenje in rok uporabnosti
Slad shranjujte v čistem, hladnem (< 22 °C) in suhem (< 35 RH %) okolju . Če upoštevate te pogoje, priporočamo, da vse zrnate izdelke uporabite v 24 mesecih od datuma proizvodnje, vse mlete izdelke pa v roku 3 mesecev.
Embalaža
V razsutem stanju; V razsutem stanju v vreči; Vrečke (25 kg, 50 kg); Velike vrečke (400 – 1250 kg) Vse vrste embalaže – v 20’ ali 40’ zabojnikih za izvoz.
POMEMBNO
Vsi naši sladi so 100 % sledljivi z ječmenovega polja skozi vse faze procesa do dobave in ob upoštevanju Direktive ES/178/2002 Evropskega Sveta o zahtevah po sledljivosti.
Vsi naši sladi se proizvajajo po tradicionalnem postopku v več kot 9 dneh, kar zagotavlja zanesljivo predelavo zrn in resnično vrhunsko kakovost slada.
Noben naš slad ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, kot je to določeno v Evropski direktivi 2001/18/ES, kar pomeni, da so vsi naši sladi BREZ GSO.
Vsi naši sladi so izdelani v skladu z mednarodno sprejetimi zahtevami HACCP (Hazard Analyses of Critical Control Points), ki so trenutno v veljavi, in sistemom vodenja varnosti živil ISO 22000.
Vsi naši sladi so v skladu z evropskimi in mednarodnimi predpisi glede največjih dovoljenih ostankih pesticidov, herbicidov, fungicidov, insekticidov, pa tudi sledi mikotoksinov in nitrozaminov.
Vse naše slade prevažajo samo prevozniki s certifikatom GMP.
Rezultate analize sladov smo posredovali neposredno na naši spletni strani www.castlemalting.com, kjer si jo lahko ogledate in natisnete.