ROASTED BARLEY NATURE

10,61 35,38  Cena vključuje DDV, poštnina ni vključena

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Parameter Merska enota Min. Maks.
Vlažnost % 4,5
Ekstrakt (suha osnova) % 65,0
Barva pivine EBC(Lov.) 1000 (375,6) 1400 (525,6)

 

Lastnosti
Surovi praženi organski ječmen. Terificiran pri temperaturi do 230 ºC. Dolžina časa praženja določa temnost zrnja.

Značilnosti
Château Roasted Barley Nature je močno pražen ječmen, ki vašemu pivu daje žgan, zrnat, kavi podoben okus. Ima številne značilnosti slada Château Black Nature, čeprav je veliko bolj kompleksen. Dejansko ima nekaj škroba, ki ga je mogoče pretvoriti med drozganjem in tako je mogoče vplivati na specifično težo. Château Roasted Barley bo prav tako dal sladkobo pivu. Če primerjamo slade Château Chocolat Nature in Château Black Nature, organski praženi ječmen daje najsvetlejšo barvo pene. Pivu daje globoko rdečo barvo mahagonija in zelo močan pražen okus. Daje suhost organskim porterjem in stoutom.

Uporaba
Organski stouti, organski porterji, organska Nut Brown piva in drugi tipi temnih piv.

Skladiščenje in rok uporabnosti
Slad shranjujte v čistem, hladnem (< 22 °C) in suhem (< 35 RH %) okolju . Če upoštevate te pogoje, priporočamo, da vse zrnate izdelke uporabite v 24 mesecih od datuma proizvodnje, vse mlete izdelke pa v roku 3 mesecev.

Embalaža
V razsutem stanju; V razsutem stanju v vreči; Vrečke (25 kg, 50 kg); Velike vrečke (400 – 1250 kg) Vse vrste embalaže – v 20’ ali 40’ zabojnikih za izvoz.

POMEMBNO
Vsi naši sladi so 100 % sledljivi z ječmenovega polja skozi  vse faze procesa do dobave in ob upoštevanju Direktive ES/178/2002 Evropskega Sveta o zahtevah po sledljivosti.
Vsi naši sladi se proizvajajo po tradicionalnem postopku v več kot 9 dneh, kar zagotavlja zanesljivo predelavo zrn in resnično vrhunsko kakovost slada.
Noben naš slad ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, kot je to določeno v Evropski direktivi 2001/18/ES, kar pomeni, da so vsi naši sladi BREZ GSO.
Vsi naši sladi so izdelani v skladu z mednarodno sprejetimi zahtevami HACCP (Hazard Analyses of Critical Control Points), ki so trenutno v veljavi, in sistemom vodenja varnosti živil ISO 22000.
Vsi naši sladi so v skladu z evropskimi in mednarodnimi predpisi glede največjih dovoljenih ostankih pesticidov, herbicidov, fungicidov, insekticidov, pa tudi sledi mikotoksinov in nitrozaminov.
Vse naše slade prevažajo samo prevozniki s certifikatom GMP.
Rezultate analize sladov smo posredovali neposredno na naši spletni strani www.castlemalting.com, kjer si jo lahko ogledate in natisnete.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Pakiranje

25 kg, 5 kg