SAFALE K-97

1,86 39,24  DDV in poštnina nista vklučena

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Tipičen kvas za nemška svetla piva.
Kvas za nemška svetla piva je bil izbran zaradi svoje sposobnosti tvorjenja velike in čvrste pene pri fermentaciji. Primeren je za pridelavo svetlih piv z nizko stopnjo estrov in se lahko uporablja za belgijsko pšenično pivo.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae), emulgator E491

Doziranje/temperatura
50 do 80 g/hl pri idealnih 15-20 °C (59-68 °F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 25 do 29°C (77°F to 84°F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Srednja Srednja 81% Počasna 9-11 %

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg
Pakiranje

11,5 g, 500 g