SAFLAGER S23

2,87 66,85  DDV in poštnina nista vklučena

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Kvasovke nizkega vrenja, ki izvirajo iz Berlina
Kvas nizkega vrenja, ki izvira iz Berlina (Nemčija), se priporoča za proizvodnjo ležakov sadnega okusa in arome. Njegov spodnji atenuacijski koeficient daje pivom dober okus na brbončicah.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces pastorianus), emulgator E491

Doziranje/temperatura
80 do 120 g/hl pri idealnih 12 °C – 15 °C (53.6-59 °F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 15 do 25 °C (59 °F to 77 °F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Nizka Nizka 82 % Hitra 9-11 %

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg
Pakiranje

11,5 g, 500 g