VIENNA MALT

8,42 28,06  Cena vključuje DDV, poštnina ni vključena

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Parameter Merska enota Min. Maks.
Vlažnost % 4,5
Ekstrakt (suha osnova) % 80,0
Razlika v ekstraktu fino-grobo % 1,5 2,5
Barva pivine EBC(Lov.) 4,0 (2,1) 7,0 (3,2)
Skupna vsebnost beljakovin % 11,5
Topne beljakovine % 3,5 4,3
Kolbahov indeks % 37,0 45,0
Viskoznost cp 1,6
pH 5,6 6,0
Moč diastaze WK 250
Krhkost % 80,0
Prosojnost (cela zrna) % 2,5
Filtracija Normalna
Pretvorba škroba v sladkor Minute 15

 

Lastnosti
Belgijski Vienna osnovni slad. Rahlo sušimo pri temperaturi do 85-90 °C s krajšim trajanjem »strjevanja«.

Značilnosti
Daje bogatejši okus sladu in zrna kot slad Pilsen in dodaja subtilne arome karamele in toffeeja. Château Vienna slad se suši pri nekoliko višjih temperaturah kot slad Pilsen. Zaradi tega Château Vienna slad daje pivu močnejšo zlato barvo, hkrati pa povečuje njegovo telesnost in polnost. Zaradi višje temperature sušenja je encimska aktivnost slada Château Vienna nekoliko nižja kot pri sladu Pilsen. Kljub temu ima naš slad Château Vienna dovolj veliko encimsko aktivnost, da ga lahko uporabljamo v kombinaciji z velikim deležem posebnih sladov.

Uporaba
Vsi pivski stili, Vienna lager pivo Za izboljšanje barve in vonja svetlih piv. Do 100% mešanice.

Skladiščenje in rok uporabnosti
Slad shranjujte v čistem, hladnem (< 22 °C) in suhem (< 35 RH %) okolju . Če upoštevate te pogoje, priporočamo, da vse zrnate izdelke uporabite v 24 mesecih od datuma proizvodnje, vse mlete izdelke pa v roku 3 mesecev.

Embalaža
V razsutem stanju; V razsutem stanju v vreči; Vrečke (25 kg, 50 kg); Velike vrečke (400 – 1250 kg) Vse vrste embalaže – v 20’ ali 40’ zabojnikih za izvoz.

POMEMBNO
Vsi naši sladi so 100 % sledljivi z ječmenovega polja skozi  vse faze procesa do dobave in ob upoštevanju Direktive ES/178/2002 Evropskega Sveta o zahtevah po sledljivosti.
Vsi naši sladi se proizvajajo po tradicionalnem postopku v več kot 9 dneh, kar zagotavlja zanesljivo predelavo zrn in resnično vrhunsko kakovost slada.
Noben naš slad ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, kot je to določeno v Evropski direktivi 2001/18/ES, kar pomeni, da so vsi naši sladi BREZ GSO.
Vsi naši sladi so izdelani v skladu z mednarodno sprejetimi zahtevami HACCP (Hazard Analyses of Critical Control Points), ki so trenutno v veljavi, in sistemom vodenja varnosti živil ISO 22000.
Vsi naši sladi so v skladu z evropskimi in mednarodnimi predpisi glede največjih dovoljenih ostankih pesticidov, herbicidov, fungicidov, insekticidov, pa tudi sledi mikotoksinov in nitrozaminov.
Vse naše slade prevažajo samo prevozniki s certifikatom GMP.
Rezultate analize sladov smo posredovali neposredno na naši spletni strani www.castlemalting.com, kjer si jo lahko ogledate in natisnete.

 

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Pakiranje

25 kg, 5 kg