WHEAT BLANC

9,70 32,33  Cena vključuje DDV, poštnina ni vključena

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Parameter Merska enota Min. Maks.
Vlažnost % 5,5
Ekstrakt (suha osnova) % 83,0
Barva pivine EBC(Lov.) 5,5 (2,6)
Skupna vsebnost beljakovin % 14,0
Topne beljakovine % 4,5 5,5
Viskoznost cp 1,9
pH 5,8 6,1

 

Lastnosti
Pšenični slad. Sušen pri temperaturi 80 do 85 °C.

Značilnosti
Izboljša svojevrsten okus pšeničnega piva. Slad Château Wheat Blanc je bistvenega pomena za pripravo pšeničnega piva, vendar se uporablja tudi v pivu iz ječmenovega slada (3-5 %) zaradi njegove vsebnosti beljakovin, ki omogočajo boljši občitek v ustih in stabilnost pene piva. Pšenica nima zunanje lupine in ima zato manj taninov kot ječmen. Pšenični slad je zaradi večje vsebnosti beljakovin veliko bolj lepljiv od ječmenovega slada in lahko pride do težav sproščanja beljakovin, če mu med drozgo ne damo »beljakovinskega počitka«.

Uporaba
Pšenično pivo, svetlo pivo, pivo z malo alkohola ali brez alkohola. Priporočeni maks. delež: do 35% mešanice

Skladiščenje in rok uporabnosti
Slad shranjujte v čistem, hladnem (< 22 °C) in suhem (< 35 RH %) okolju . Če upoštevate te pogoje, priporočamo, da vse zrnate izdelke uporabite v 24 mesecih od datuma proizvodnje, vse mlete izdelke pa v roku 3 mesecev.

Embalaža
V razsutem stanju; V razsutem stanju v vreči v zaboju; Vrečke (25 kg, 50 kg); Velike vrečke (400 – 1250 kg) Vse vrste embalaže – v 20’ ali 40’ zabojnikih za izvoz.

POMEMBNO
Vsi naši sladi so 100 % sledljivi z ječmenovega polja skozi  vse faze procesa do dobave in ob upoštevanju Direktive ES/178/2002 Evropskega Sveta o zahtevah po sledljivosti.
Vsi naši sladi se proizvajajo po tradicionalnem postopku v več kot 9 dneh, kar zagotavlja zanesljivo predelavo zrn in resnično vrhunsko kakovost slada.
Noben naš slad ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, kot je to določeno v Evropski direktivi 2001/18/ES, kar pomeni, da so vsi naši sladi BREZ GSO.
Vsi naši sladi so izdelani v skladu z mednarodno sprejetimi zahtevami HACCP (Hazard Analyses of Critical Control Points), ki so trenutno v veljavi, in sistemom vodenja varnosti živil ISO 22000.
Vsi naši sladi so v skladu z evropskimi in mednarodnimi predpisi glede največjih dovoljenih ostankih pesticidov, herbicidov, fungicidov, insekticidov, pa tudi sledi mikotoksinov in nitrozaminov.
Vse naše slade prevažajo samo prevozniki s certifikatom GMP.
Rezultate analize sladov smo posredovali neposredno na naši spletni strani www.castlemalting.com, kjer si jo lahko ogledate in natisnete.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Pakiranje

25 kg, 5 kg