SAFALE BE134

 

Očitna izbira za močno fermentirana piva z fenoli, kot so Belgian-Saison piva.
SafAle™ BE-134 je Saccharomyces cerevisiae var. Diastaticus in zanj je značilna posebno močna fermentacija. Ta tipičen sev kvasa je priporočljiv za belgijska piva vste Saison. Daje sadne arome z rahlo pikantnim priokusom (POF +), podobno nageljnu. S to vrsto se pridelujejo zelo osvežilna in pitna piva.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus), emulgator E491

Doziranje/temperatura
50 do 80 g/hl pri idealnih 18-28 °C (64,4-82,4 °F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

① Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

② S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 25 do 29°C (77°F to 84°F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Srednja Srednja 90% Počasna 9-11 %

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

 

SAFALE B256

 

Priporočljivo za piva z visoko vsebnostjo alkohola, kot npr. Abbey piva.
Aktivni suhi kvas je priporočljiv za pridelavo različnih vrst piv, med njimi tudi za Abbey piva, ki so znana po visoki vsebnosti alkohola.
Fermentira zelo hitro in dodaja subtilne in dobro uravnotežene arome.
Da bi ohranili aromatični profil na koncu fermentacije, priporočamo, da ta kvas vzgajate čim prej po fermentaciji.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae), emulgator E491

Doziranje/temperatura
50 do 80 g/hl pri idealnih 15-20 °C (59-68 °F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

① Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

② S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 25 do 29°C (77°F to 84°F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Visoka Visoka 85% Hitra 9-11 %

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

SAFALE F-2

 

Posebno narejeno za shranjevanje v sodu in ustekleničenje.
SafAle™ F-2, je Saccharomyces cerevisiae, ki je posebej izbran za sekundarno fermentacijo v steklenici in v sodu. Ta kvas asimilira zelo malo moltotrioze, vendar asimilira osnovne sladkorje (glukozo, fruktozo, saharozo in maltozo) in je značilen po nevtralni aromi, ki je primerna za osnovne vrste piva.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae), emulgator E491

Doziranje/temperatura
Od 2 do 35 g/hl pri idealnih 15-25 °C (59-77 °F).

Rehidracija
SafAle™ F-2 se ne sme rehidrirati neposredno v pivu.
Potresite kvas v najmanj 10-kratni količini od teže sterilne vode pri temperaturi od 25 do 29 °C (77°F do 84°F).
Pustite počivati 15 do 30 minut. Nežno premešajte.

Uporaba
Na liter piva dodajte 5 do 10 gramov sladkorja (da dobite nasičenost 2,5 do 5,0 g/l CO2). Dodajte sladko pivo, ki naj bo fermentacijske temperature (20-25°C) rehidriranemu kvasu.
Karbonacija bo dosežena v 1 do 2 tednih pri 20-25 °C*
Na koncu ponovne fermentacije se lahko pivo ohladi in po dveh do treh tednih dobi konsistenco.
* karbonacija pri 15 °C lahko traja več kot 2 tedna

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

SAFALE HA-18

 

Idealna mešanica kvasa in encimov za močno fermentirana piva, kot so Barley wines.
Ta produkt je mešanica aktivnega suhega kvasa in encimov. Priporočljiv je za proizvodnjo posebno močno fermentiranega piva, posebno za fermentacijo visoke gostote, kot je značinlo za »Barley Wines«.
Sevi kvasovk v tem izdelku lahko dosežejo 18 % alk. (V/v), odvisno od postopka in substrata z zelo dobro odpornostjo na osmotski tlak in visoke temperature fermentacije (termotolerantni kvas).

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae), maltofekstrin, glukoamilaza vrste Aspergillus niger (EC 3.2.1.3), emulgator E491 (sorbitan monostearate)

Doziranje/temperatura
100 do 160 g/hl pri idealnih 25 °C – 35 °C (77.0 °F – 95.0 °F).

Uporaba
① Neposredno dodajanje:
Neposredno dodajanje v fermentor pri temperaturi vrenja od 25 °C – 35 °C (77.0 °F – 95.0 °F).

② S predhodno rehidracijo:
Kvas rehidriramo v 10-kratni količini vode ali pivine pri 25 °C – 37 °C (77.0 °F – 98.6 °F).
– pustite počivati 15 minut
– nežno premešajte
– dodajte fermentor

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Visoka Visoka 97% Srednja 18%

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

SAFALE K-97

 

Tipičen kvas za nemška svetla piva.
Kvas za nemška svetla piva je bil izbran zaradi svoje sposobnosti tvorjenja velike in čvrste pene pri fermentaciji. Primeren je za pridelavo svetlih piv z nizko stopnjo estrov in se lahko uporablja za belgijsko pšenično pivo.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae), emulgator E491

Doziranje/temperatura
50 do 80 g/hl pri idealnih 15-20 °C (59-68 °F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

① Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

② S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 25 do 29°C (77°F to 84°F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Srednja Srednja 81% Počasna 9-11 %

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

SAFALE S-04

 

Kvas primeren za ale v angleškem slogu.
Angleški ale kvas je bil izbran zaradi svojega hitrega fermentacijskega značaja in njegove sposobnosti, da na koncu fermentacije tvori kompaktne usedline, kar pripomore k izboljšanju jasnosti piva. Priporočljiv za proizvodnjo velikih količin aleov in posebej prilagojen za kondicionirane in za fermentacijo v cilindričnih rezervoarjih.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae), Emulgator: E491 (Sorbitan monostearate)

Doziranje/temperatura
50 do 80 g/hl pri idealnih 15-20°C (59-68°F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

① Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

② S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 25 do 29°C (77°F to 84°F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Nizka Srednja 75% Hitra 9-11 %

 

Fermentis dry brewing yeasts are well known for their ability to produce a large variety of beer styles. In order to compare our strains, we ran fermentation trials in laboratory conditions with a standard wort for all the strains and standard temperature conditions (SafLager: 12°C for 48h then 14°C / SafAle: 20°C). We focused on the following parameters: Alcohol production, residual sugars, flocculation and fermentation kinetic. Given the impact of yeast of the quality of the final beer it is recommended to respect the recommended fermentation instructions. We strongly advise users to make fermentation trials before any commercial usage of our products.

SAFALE S-33

 

Idealen za posebna sadna in hmeljena piva.
Sadna vrsta, ki daje pivu dober občutek v ustih in konsistenco. Idealen za belgijski ale (Blond, Dubbei, Tripel, Quadrupel Styles) in močne angleške ale (npr. Imperial Stouts). Idealen je tudi za New England IPA. Kvas s srednjo sedimentacijo: pri resuspendaciji ne nastanejo grudice, temveč praškaste meglice.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae), emulgator E491

Doziranje/temperatura
50 do 80 g/hl pri idealnih 15-20°C (59-68°F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

① Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

② S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 25 do 29°C (77°F to 84°F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Srednja Srednja 70% Srednja 9-11 %

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

SAFALE T-58

 

Znan po razvoju estrov in nekaterih pikantnih priokusih.
Poseben kvas, izbran zaradi okusa po estrih, ki je nekoliko paprikast in pikanten (POF +), ki diši po klinčkih. Kvas s srednjo sedimentacijo: v pivu ne nastanejo grudice, temveč praškaste meglice.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae), emulgator E491

Doziranje/temperatura
50 do 80 g/hl pri idealnih 15-20 °C (59-68 °F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

① Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

② S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 25 do 29°C (77°F to 84°F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Visoka Srednja 70% Srednja 9-11 %

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

SAFALE US-05

 

Idealna vrsta za tipična ameriška svetla piva.
Kvas za ameriška svetla piva je zelo dober za proizvodnjo uravnoteženih piv z nizkim diacetilom in zelo čistim, hrustljavim, prefinjenim okusom. Oblikuje trdno peno in ima zelo dobro sposobnost, da ostane v suspenziji med fermentacijo.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae), emulgator E491

Doziranje/temperatura
50 do 80 g/hl pri idealnih 18-28°C (64-82°F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

① Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije.
Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

② S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 25 do 29°C (77°F to 84°F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Nizka Srednja 81% Srednja 9-11 %

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

SAFALE WB-06

 

Izbor za fermentacijo pšeničnega piva.
SafAle™ WB-06 je Saccharomyces cerevisiae var. Diastaticus in zanj je značilno posebno visoko slabljenje. Ta tipična vrsta kvasa se priporoča za fermentacijo pšeničnega piva in ustvarja subtilne okus estra in fenola (POF +), podobno nageljnovim klinčkom značilnim za pšenično pivo. Omogoča izdelavo piva z visokim profilom pitnosti in ima zelo dobro sposobnost suspendiranja med fermentacijo.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus), emulgator E491

Doziranje/temperatura
50 do 80 g/hl pri idealnih 18-24 °C (64-75 °F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

① Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

② S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 25 do 29°C (77°F to 84°F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Srednja Visoka 86% Počasna 9-11 %

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

SAFLAGER S189

 

Švicarska vrsta nizkega vrenja.
Izvira iz pivovarne Hürlimann v Švici. Profil fermentacije tega tipa lagerja omogoča pripravo dokaj nevtralnih arom piv, ki so zelo pitna.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces pastorianus), emulgator E491

Doziranje/temperatura
80 do 120 g/hl pri idealnih 12 °C – 15 °C (53.6-59 °F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

① Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

② S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 15 do 25 °C (59 °F to 77 °F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Nizka Nizka 82 % Hitra 9-11 %

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

SAFLAGER S23

 

Kvasovke nizkega vrenja, ki izvirajo iz Berlina
Kvas nizkega vrenja, ki izvira iz Berlina (Nemčija), se priporoča za proizvodnjo ležakov sadnega okusa in arome. Njegov spodnji atenuacijski koeficient daje pivom dober okus na brbončicah.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces pastorianus), emulgator E491

Doziranje/temperatura
80 do 120 g/hl pri idealnih 12 °C – 15 °C (53.6-59 °F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

① Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

② S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 15 do 25 °C (59 °F to 77 °F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Nizka Nizka 82 % Hitra 9-11 %

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

SAFLAGER W 34/70

 

Kvasovke nizkega vrenja, ki izvirajo iz Weihenstephana.
Ta znana vrsta kvasa iz Weihenstephana v Nemčiji se uporablja po vsem svetu v pivovarski industriji. SafLager™ W-34/70 omogoča pridelavo piva z dobrim ravnovesjem in sadnimi aromami ter daje čiste okuse in zelo pitno pivo.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces pastorianus), emulgator E491

Doziranje/temperatura
80 do 120 g/hl pri idealnih 12 °C – 15 °C (53.6-59 °F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

① Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

② S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 15 do 25 °C (59 °F to 77 °F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Nizka Nizka 82 % Hitra 9-11 %

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.