SAFALE BE134

2,85 60,04 

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Očitna izbira za močno fermentirana piva z fenoli, kot so Belgian-Saison piva.
SafAle™ BE-134 je Saccharomyces cerevisiae var. Diastaticus in zanj je značilna posebno močna fermentacija. Ta tipičen sev kvasa je priporočljiv za belgijska piva vste Saison. Daje sadne arome z rahlo pikantnim priokusom (POF +), podobno nageljnu. S to vrsto se pridelujejo zelo osvežilna in pitna piva.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus), emulgator E491

Doziranje/temperatura
50 do 80 g/hl pri idealnih 18-28 °C (64,4-82,4 °F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

② S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 25 do 29°C (77°F to 84°F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Srednja Srednja 90% Počasna 9-11 %

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Packaging

11,5 g, 500 g