SAFALE HA-18

59,45  Cena vključuje DDV, poštnina ni vključena

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Idealna mešanica kvasa in encimov za močno fermentirana piva, kot so Barley wines.
Ta produkt je mešanica aktivnega suhega kvasa in encimov. Priporočljiv je za proizvodnjo posebno močno fermentiranega piva, posebno za fermentacijo visoke gostote, kot je značinlo za »Barley Wines«.
Sevi kvasovk v tem izdelku lahko dosežejo 18 % alk. (V/v), odvisno od postopka in substrata z zelo dobro odpornostjo na osmotski tlak in visoke temperature fermentacije (termotolerantni kvas).

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae), maltofekstrin, glukoamilaza vrste Aspergillus niger (EC 3.2.1.3), emulgator E491 (sorbitan monostearate)

Doziranje/temperatura
100 do 160 g/hl pri idealnih 25 °C – 35 °C (77.0 °F – 95.0 °F).

Uporaba
Neposredno dodajanje:
Neposredno dodajanje v fermentor pri temperaturi vrenja od 25 °C – 35 °C (77.0 °F – 95.0 °F).

S predhodno rehidracijo:
Kvas rehidriramo v 10-kratni količini vode ali pivine pri 25 °C – 37 °C (77.0 °F – 98.6 °F).
– pustite počivati 15 minut
– nežno premešajte
– dodajte fermentor

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Visoka Visoka 97% Srednja 18%

 

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Pakiranje

500 g