SAFALE F-2

1,90  DDV in poštnina nista vklučena

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Posebno narejeno za shranjevanje v sodu in ustekleničenje.
SafAle™ F-2, je Saccharomyces cerevisiae, ki je posebej izbran za sekundarno fermentacijo v steklenici in v sodu. Ta kvas asimilira zelo malo moltotrioze, vendar asimilira osnovne sladkorje (glukozo, fruktozo, saharozo in maltozo) in je značilen po nevtralni aromi, ki je primerna za osnovne vrste piva.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae), emulgator E491

Doziranje/temperatura
Od 2 do 35 g/hl pri idealnih 15-25 °C (59-77 °F).

Rehidracija
SafAle™ F-2 se ne sme rehidrirati neposredno v pivu.
Potresite kvas v najmanj 10-kratni količini od teže sterilne vode pri temperaturi od 25 do 29 °C (77°F do 84°F).
Pustite počivati 15 do 30 minut. Nežno premešajte.

Uporaba
Na liter piva dodajte 5 do 10 gramov sladkorja (da dobite nasičenost 2,5 do 5,0 g/l CO2). Dodajte sladko pivo, ki naj bo fermentacijske temperature (20-25°C) rehidriranemu kvasu.
Karbonacija bo dosežena v 1 do 2 tednih pri 20-25 °C*
Na koncu ponovne fermentacije se lahko pivo ohladi in po dveh do treh tednih dobi konsistenco.
* karbonacija pri 15 °C lahko traja več kot 2 tedna

Fermentirani suhi, pivovarski kvas je dobro znan po tem, da se lahko z njim proizvede veliko različnih vrst piva. Da bi primerjali naše vrste, smo v laboratorijskih pogojih izvedli fermentacijske teste s standardno pivino za vse vrste v standardnih temperaturnih pogojih (SafLager: 12 °C v 48h nato 14 °C / SafAle: 20°C). Osredotočili smo se na naslednje parametre: Proizvodnja alkohola, preostali sladkorji, kinetika floskulacije in fermentacije. Glede na vpliv kvasa na kakovost končnega piva je priporočljivo upoštevati priporočena navodila za fermentacijo. Uporabnikom svetujemo, da opravijo fermentacijske preizkuse pred komercialno uporabo naših izdelkov.

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg
Pakiranje

20 g