SAFALE S-04

2,28 47,09 

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Kvas primeren za ale v angleškem slogu.
Angleški ale kvas je bil izbran zaradi svojega hitrega fermentacijskega značaja in njegove sposobnosti, da na koncu fermentacije tvori kompaktne usedline, kar pripomore k izboljšanju jasnosti piva. Priporočljiv za proizvodnjo velikih količin aleov in posebej prilagojen za kondicionirane in za fermentacijo v cilindričnih rezervoarjih.

Sestavine
Kvas (Saccharomyces cerevisiae), Emulgator: E491 (Sorbitan monostearate)

Doziranje/temperatura
50 do 80 g/hl pri idealnih 15-20°C (59-68°F).

Uporaba
Znanje podjetja Lesaffre in nenehno izboljševanje procesa pridelave kvasovk ustvarja izjemno kakovost suhih kvasovk, ki se lahko pohvalijo z zelo širokim obsegom uporabe, vklj. hladni ali vnetni pogoji, ne da bi to vplivalo na njihovo sposobnost preživetja, kinetični in/ali analitični profil. Pivovarji lahko izberejo pogoje uporabe, ki ustrezajo njihovim potrebam, tj.:

Neposredno dodajanje:
Kvas dodamo neposredno v fermentacijsko posodo na površino pivine ali nad temperaturo fermentacije. Postopoma potresemo suh kvas v pivino, tako da kvas pokrije vso površino pivine, ki je na voljo, da se prepreči nastajanje grudic. V idealnem primeru bo kvas dodan med prvim delom polnjenja posode. V tem primeru je mogoče hidracijo opraviti pri temperaturi pivine, višji od temperature fermentacije, pri čemer se fermenter nato napolni s pivino pri nižji temperaturi, da se doseže celotna temperatura pivine, enaka temperaturi fermentacije.

S predhodno rehidracijo:
Druga možnost je, da kvas potresemo najmanj 10-kratno od teže sterilne vode ali kuhane in hmeljene pivine pri 25 do 29°C (77°F to 84°F). Pustimo počivati 15 do 30 minut, nežno premešamo in dodamo nastalo kremo v fermentacijsko posodo.

 

Skupna vsebnost estrov Skupna vsebnost alkoholov vrhunske kakovosti Navidezna fermentacija Sedimentacija Alk. Toleranca (ABV)
Nizka Srednja 75% Hitra 9-11 %

 

Fermentis dry brewing yeasts are well known for their ability to produce a large variety of beer styles. In order to compare our strains, we ran fermentation trials in laboratory conditions with a standard wort for all the strains and standard temperature conditions (SafLager: 12°C for 48h then 14°C / SafAle: 20°C). We focused on the following parameters: Alcohol production, residual sugars, flocculation and fermentation kinetic. Given the impact of yeast of the quality of the final beer it is recommended to respect the recommended fermentation instructions. We strongly advise users to make fermentation trials before any commercial usage of our products.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Packaging

11,5 g, 500 g